Kibii kunsteducatie

  Afgelopen weekend was Surinaamse kunstschatten aanwezig bij de opening van expositie ‘Kunst Educatie Project’. Het is een initiatief van de door Marcel Pinas opgerichte stichting Kibii, en wordt gesteund door Unicef. Meer informatie over de stichting vind je op kibiifoundation.org.

Door te tekenen kunnen we mensen leren nadenken over dingen. Waar we zijn en waar we naartoe willen 

In de dorpen Wan Hati, Moengotapu, Ricanaumofo, Tamarin en Pelgrim Kondre hebben kinderen tien keer les gekregen van diverse kunstenaars. Zo ook bijvoorbeeld ook Kurt Nahar, die vorige week nog een installatie maakte voor de ‘Treasure hunt!’ tentoonstelling van Bart. We vinden het een geweldig initiatief, Marcel Pinas timmert al jaren aan de weg met de stichting, en raden eenieder aan om een bezoek te brengen aan Tembe Art Studio, gevestigd in de oude polikliniek van Suralco, in Moengo Suriname. Lees verder in het artikel van De Ware Tijd van vandaag 9 februari. 

  

2 reacties op ‘Kibii kunsteducatie

  1. Welke kunstenaars hebben zich ingezet om al die keren met kinderen in de dorpen te werken? Op welke manieren? Waren er thema’s. Waren er ouders bij betrokken? En hoe waren de kinderen zelf actief bij de installaties en presentaties in Moengo?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s