The talkshow Surinaamse School

De tentoonstelling Surinaamse School (oorspronkelijk t/m 31 mei 2021) zal worden verlengd en is weer te zien zodra het museum open gaat! Voor meer info over de tentoonstelling, de podcast en online reader: https://www.stedelijk.nl/nl/tentoonst…

In ‘Surinaamse School: The Talkshow’ gaan we met kunstenaars en kunsthistorici in gesprek over Surinaamse schilderkunst, krijgen we fragmenten uit de nieuwe theaterproducties ‘De Gliphoeve’ en ‘Het waarom beantwoord’ te zien, en brengt een spoken word-kunstenaar een ode aan de tentoonstelling ‘Surinaamse School’. Ontdek de verhalen die schuilgaan achter het werk van kunstenaars die zowel in Suriname als in Nederland werkzaam zijn geweest en nog steeds nieuwe generaties inspireren. Wat verstaan we eigenlijk onder ‘Surinaamse School’ en welke thema’s zijn kenmerkend voor Surinaamse schilderkunst? Hoe was het voor Surinaamse kunstenaars om hun kunstopleiding te vervolgen in Nederland? Deze en andere vragen komen langs in een dynamisch programma met spoken word, muziek, performance en discussie. Dit programma is ontwikkeld in samenwerking met The Black Archives