Rondleiding Surinaamse School op Keti Koti

Op 1 juli, een bijzondere dag, Keti koti, heeft Bart Krieger tijdens een instagram-livestream van The Black Archives en Omroep Zwart de kijkers rondgeleid door de tentoonstelling De Surinaamse School in het Stedelijk museum. Nog te zien tot 11 juli!

De MUSEA ZIJN weer open

De musea zijn weer open, een herkansing voor de Surinaamse School in het Stedelijk Museum. Surinaamse schilderkunst, te zien tot 11 juli. Gast-curator Bart Krieger neemt je mee door de tentoonstelling. Hij ontmoet schilder Frank Créton en Carlien Lammers (Stedelijk medewerker inclusie). Met werk van … Lees verderDe MUSEA ZIJN weer open

Nola Hatterman ‘MUze van Suriname’

Interview met Bart Krieger, Ellen de Vries & Priscalla Tosari in Financieel Dagblad – 8 januari. link naar het online artikel – Nola Hatterman ‘muze van Suriname’ – registratie vereist (gratis) (In de papieren versie 9 januari.)

Podcast | Surinaamse School: The MAKING OF

Bij de tentoonstelling Surinaamse School verschijnt de podcastserie Surinaamse School: De kunstgeschiedenisles die je nooit hebt gehad. In drie afleveringen duikt presentator Shay Kreuger samen met kunstenaars, tentoonstellingsmakers en andere betrokkenen in de rijke en levendige geschiedenis van de Surinaamse kunstscene tussen 1910 en 1980, in Suriname én in Amsterdam. In The Making Of draait het helemaal om de tentoonstelling; waarom deze tentoonstelling en … Lees verderPodcast | Surinaamse School: The MAKING OF

Bart te gast bij VPRO Mondo

Bart Krieger heeft als gastcurator meegewerkt aan de grote tentoonstelling ‘De Surinaamse school’ in het Stedelijk museum. Zondagavond (6/12, 19:20) is hij te zien bij VPRO Mondo op de televisie.