Ontdekking van onbekende werken Hatterman & Baag

Geplaatst op


Bart Krieger (expert Surinaamse en Caribische kunst) deed kunsthistorisch onderzoek in het archief van Armand Baag (1941-2001). Daarvoor bezocht Bart de opslag van de familie Baag. Tussen de boeken die hij wilde bestuderen vond hij een schat: honderden onbekende tekeningen van de kunstenaar Nola Hatterman (1899-1984) en Baag. Naast Hattermans tekeningen is ook de volledige administratie van haar kunstopleidingen gevonden.  

De ontdekking levert een enorme hoeveelheid aan kennis op over het werk van beide kunstenaars. Onder de tekeningen bevinden zich enkele voorstudies waarvan Bart de connectie kon leggen tussen uitgewerkte versies in olieverf en kan hij aanwijzen in welke collecties deze kunstwerken zich bevinden.

Lees het volledige bericht op de website van het Stedelijk museum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *