Surinaamse School | Neem alvast een kijkje

Geplaatst op

Nog een paar dagen en dan gaat de tentoonstelling ‘Surinaamse school’in het Stedelijk museum Amsterdam open voor het publiek!

Daarom nodigen we je uit voor een online voorproefje op de avond voordat de tentoonstelling open gaat.

Stem vrijdagavond 11 december, 20u af op het youtube-kanaal van het Stedelijk museum

www.youtube.com/user/stedelijkmuseum

Tijdens deze tour nemen de curatoren van de tentoonstelling je mee langs de verhalen en een aantal hoogtepunten.Kleurrijk, afwisselend, spiritueel en politiek. De tentoonstelling Surinaamse School is een viering van de Surinaamse schilderkunst; van landschappen tot portretten tot politieke pamfletten. Kunstenaars werken vanuit Suriname maar er zijn er ook die naar Nederland trekken en wonen en werken in onder meer Amsterdam. Wie waren de sleutelfiguren, hoe wordt de Surinaamse geschiedenis verbeeld en het dagelijkse leven? Dit en meer, is nu voor het eerst te zien in een tentoonstelling met ruim 100 kunstwerken van 35 kunstenaars.

Met gastcuratoren Jessica de Abreu (antropoloog en medeoprichter The Black Archives), Mitchell Esajas (antropoloog en medeoprichter New Urban Collective en The Black Archives), Bart Krieger (publicist, zelfstandig kunsthistorisch onderzoeker en oprichter BAM! De Kunst Toko) en Ellen de Vries (publicist en zelfstandig onderzoeker), Inez Blanca van der Scheer (Stedelijk Museum/ projectleider STUDIO i), Claire van Els (curator Stedelijk Museum) en Carlien Lammers (medewerker inclusie Stedelijk Museum).Zet je reminder op vrijdagavond 11 december rond 20 uur en ontdek de Surinaamse School!

https://www.youtube.com/user/stedelijkmuseum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *